4 december 2021

Leukste activiteiten met oppaskinderen

Als regelmatige oppas heb je waarschijnlijk wel eens moeite met vinden van originele activiteiten met kinderen. Ouders willen vaak het liefst dat je creatief, sportief en daarnaast ook nog origineels doet. Na een langere periode van oppassen kan dit zorgen dat je soms niet meer weet wat je met de kinderen kan doen. Het buitenspeelgoed hebben jullie misschien allemaal al eens gebruikt, en al je creatieve ideeën zijn ook allemaal al eens uitgevoerd. Om je te voorzien van wat inspiratie voor activiteiten met de oppaskinderen kan je meer vinden in deze blog.

Midgetgolfen

Een super goedkope, maar vooral ook leuke activiteit is midgetgolfen. Je kan dit bijna overal in het hele land wel doen. Zeker leuk voor kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 4 en 12 jaar. Op een mooie zomerse dag kun je je oppaskinderen meenemen naar een baan bij jou in de buurt. Als je wat te eten en te snoepen meeneemt voor de kinderen en jezelf kun je er aansluitend misschien wel een leuke buitenlunch van maken.

Kinderboerderij

Wie wordt er niet blij van de kinderboerderij? Kinderen, maar ook volwassenen, kan je vaak prima vermaken op de kinderboerderij. Daarnaast is deze activiteit gratis en kan je zelf bepalen hoe lang je gaat. Veel kinderboerderijen organiseren daarnaast informatieve middagen of plannen voermomentjes in. Extra leuk als je met je oppaskinderen op deze momenten langs kunt gaan. Maar ook voor een kort bezoekje aan de kippen, varkens, pony’s en schapen heb je vaak echt al een activiteit op zich!

Verkleedfeestje

Als je zelf niet vreemd bent van een verkleedpartijtje is dit zeker een activiteit die je eens met je oppaskinderen moet gaan doen. Verzamel alle verkleedkleding die je zelf nog hebt liggen en combineer deze met de verkleedkist van het oppasgezin. Zo heb je een hele verzameling aan gekke outfits en kostuums. Eenmaal verkleed is het natuurlijk de uitgelegen kans om een groot toneelstuk op te voeren. Met wat peuter speelgoed en een goede dosis fantasie hebben jullie in weinig tijd een waar spektakel in elkaar gezet. En het leukste is natuurlijk als de kinderen (met jou) dit toneelstuk aan de ouders kunnen opvoeren.

Naast deze zijn er natuurlijk nog diverse andere ideeën voor vermaak voor de kleintjes. Geef ze een heitje voor karweitje, ga naar het zwembad of knutsel iets creatiefs. Je kunt het zo gek niet bedenken.