4 december 2021

Interactieve agressietraining

De interactieve agressietraining van G4S veiligheidstrainingen is een online en korte module die om leert gaan met heftige situaties op de werkvloer. Intense situaties op de werkvloer waarbij ongewenst gedrag wordt vertoond kunnen veel invloed hebben op je werknemers en collega’s. Die invloed is vrijwel altijd negatief. Intense situaties zoals agressie halen negatieve gevoelens naar boven in meerdere mensen, of ze nu wel of niet in de situatie zitten. Daarom is de interactieve agressietraining een goed idee. Dit kan veel negatieve gevolgen verminderen of zelfs wegnemen.

Effectief in korte tijd

Het juist handelen in geval van agressie op de werkvloer kan moeilijk zijn en veel trainingen vereisen dan ook veel tijd en intensieve training. Je kunt met de interactieve agressietraining veel tijd besparen, zonder af te doen aan de effectiviteit van de training. De basismodule van de interactieve agressietraining duurt slechts een half uurtje. In dit half uur komt voldoende aan bod om juist in te kunnen spelen op heftige situaties. Zo kun je op korte termijn hier toch werk van maken. Je kunt uiteraard nog langere trainingen volgen, maar dit is evengoed effectief.

Hoe het werkt

In de interactieve agressietraining doen situaties zich voor en is het aan de werknemer om te kiezen hoe hij of zij zou reageren op de situatie. Op die manier kan er getraind worden met situaties in een virtuele omgeving. Het voordeel van de virtuele omgeving van de interactieve agressietraining is niet alleen dat het effectief is en weinig tijd vereist, maar ook de ruimte biedt om iedereen op zijn of haar eigen tempo te laten werken met de module. Kijk hier voor de interactieve agressietraining.