Aanhangerrijles volgen voor rijden met zware aanhangers

Aanhangerrijles volgen voor rijden met zware aanhangers

Aanhangerrijles volgen voor rijden met zware aanhangers

Het volgen van aanhangerrijles is noodzakelijk voor het behalen van je aanhangerrijbewijs. We noemen dit rijbewijs ook wel het E achter B-rijbewijs, waarbij de B voor je autorijbewijs staat. In tegenstelling tot het reguliere autorijbewijs, hoef je voor het behalen van je aanhangerrijbewijs vaak maar enkele lessen te volgen. Het is zelfs mogelijk om dit aanvullende rijbewijs in een dag te halen. Zo ben je hier maar weinig tijd aan kwijt! Het is verstandig om dit aanvullende rijbewijs voor het rijden met een aanhanger kort na het behalen van je autorijbewijs te halen. Veel rijscholen bieden de mogelijkheid om zowel rijlessen voor het besturen van een auto, als voor een auto met zware aanhanger te volgen. Kan dit ook bij de rijschool waar jij je autorijbewijs hebt behaald?

Aanhangerrijles

Noodzaak van het volgen van een aanhangerrijles

In verschillende situaties kan het volgen van een aanhangerrijles noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situaties waarbij je zelf wilt kunnen verhuizen. Bij de verhuizing zal het gewicht van de aanhanger en lading al snel groter zijn dan het maximum voor een autorijbewijs. Je hebt in zo’n geval een aanhangerrijbewijs nodig om boetes te voorkomen. Daarbij is het veiliger om je aanhangerrijbewijs te behalen, voordat je met een zware aanhanger de weg betreedt. Ook voor werkgevers kan het fijn zijn, wanneer je dit aanvullende rijbewijs gehaald hebt. Je bent zo immers breder inzetbaar.

Osseforth

Mogelijkheid tot het volgen van een proefles

Voor het behalen van dit aanvullende rijbewijs kun je eerst een proefles volgen. Het volgen van een proefles wordt aangeraden voor mensen die al een lange tijd zonder aanhanger hebben gereden. Tijdens de proefles maak je samen met de instructeur een inschatting van het aantal rijlessen wat je moet volgen. Nadat je voldoende rijlessen gevolgd hebt, zal je een praktijkexamen afleggen. Ben je geslaagd? In dat geval wordt de E achter de B op je rijbewijs geplakt.

Redactie

Vervoer

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~